Online shop Steun ons

Tentoonstellingen

30.09.23 - 28.01.24

Présenté
dans la salle 
3
Télécharger le plan

Vernissage : 30.09.23 om 18.30 uur

Virginie NGUYEN HOANG. Oekraïne, leven in oorlog

De foto’s voor deze tentoonstelling werden gemaakt tussen juni 2022 en mei 2023. Het eerste deel van de tentoonstelling vertelt over het leed dat de Oekraïners al een jaar lang moeten doorstaan: bombardementen, doden en trauma’s bij mannen, vrouwen en kinderen, de tragedie van een oorlog die niet zou mogen bestaan in de 21ste eeuw. De Oekraïners, uitgeput door een jaar oorlog, hebben maar één doel voor ogen: het ‘normale leven’ dat hen werd ontrukt terugvinden. Dat is zo voor de 11-jarige Diana en haar 67-jarige opa Dmytro die, na een jaar van beproevingen onder een regen van bombardementen in Charkov, proberen om weer een gewoon leven te leiden sinds de Russen in september 2022 naar hun grenzen werden teruggedreven.

Intussen vechten de soldaten aan het oostelijke en zuidelijke front om hun land te bevrijden en de burgers te beschermen tegen de Russische agressie. Beelden van het front vormen het tweede deel van de tentoonstelling, onder andere in de omgeving van Cherson, waar Skif, de leider van een groep vrijwillige soldaten, in november 2022 deelnam aan de bevrijding van Cherson en de omliggende dorpen. Sindsdien proberen ze meer gebied te veroveren aan de andere kant van de Dnjepr.

Het werk dat op deze tentoonstelling te zien is dompelt ons onder in de wereld van burgers én soldaten die dezelfde wens delen: de bevrijding van hun land en het einde van de moordende oorlog.

Visuel exposition

Virginie Nguyen Hoang Oekraïne, Donbas-regio, 15/05/2023: de Oekraïense soldaten van de 28ste gemechaniseerde brigade schieten met het Russische S-60-luchtafweerkanon naar de Russische stellingen in de richting van Bachmoet. © Virginie Nguyen Hoang / Collectif HUMA