Pauline Beugnies – NL

 

Pauline Beugnies, Génération Tahrir

Pauline Beugnies
Pauline Beugnies

“Voor mij is fotografie eerder een middel dan een doel op zich. Een schitterend middel om geschiedenissen te vertellen. Ik werk met een Nikon D810 waarmee ik eveneens mijn eerste documentaire Rester Vivants heb gefilmd.”

 

Pauline Beugnies werd in 1982 in Charleroi geboren. Zij studeert journalistiek aan het IHECS in Brussel en een jaar in Arhus, Denemarken. De mens, wat hij beleeft, wat hij voelt, hoe hij zich verdedigt, is de kern van haar werk. Tegenwoordig concentreert zij zich op de Arabische en Moslimwereld, met de gedachte bruggen te slaan, stereotypes te ontmantelen. Zij heeft vijf jaar in Caïro gewoond en er Arabisch geleerd. Het is binnen deze context dat zij getuige was van het ontwaken van de bevolking tijdens de manifestaties van 2011 in Egypte. Zij heeft van nabij de jeugd gevolgd, in de voorhoede van die volksbewegingen.

 

Zij is coregisseur van het documentaire web “Sout al Shabab” (de stem van de jeugd), in partnership met France Culture. Dit project werd op verschillende festivals geselecteerd en won de Mediterranean Journalism Award van de Fondation Anna Lindh. In 2013 werd haar de Nikon Press Photo Award toegekend voor haar werk “Battir, l’intifada verte”. Haar eerste boek “Génération Tahrir” verscheen in januari 2016 bij de uitgeverij “du Bec en l’Air”. Dit werk werd tevens tentoongesteld in het fotografiemuseum van Charleroi, in Marseille en in Parijs. Op dit ogenblik realiseert Pauline haar eerste documentaire film over de Egyptische jeugd, “Rester Vivants”.

http://www.paulinebeugnies.com/